Прийом авто на комісію на майданчик: що важливо знати і як вигідно та безпечно продати авто

Всі ми звикли, що продаж авто в Україні складається з двох етапів: знайти клієнта на машину і потім переписати її в державному сервісному центрі. Але з розвитком технологій і переходом України в систему ринкової економіки, з’явилися нові технології продажу машини. Однією з таких нових систем є продаж за допомогою спеціалізованих майданчиків. Як діє ця система і чому вона так вигідна для українців-продавців бу авто? Далі ми розглянемо детальніше всі переваги і недоліки даного виду продажу, а також знайдемо кращий майданчик з такою послугою.

Прийом авто на майданчик на комісію означає послугу, яка надається спеціалізованими компаніями. Сенс полягає в тому, що Ви дозволяєте почати продаж Вашого транспортного засобу на даному майданчику. Умови можуть бути різними, тому варто обов’язково дізнатись заздалегідь про те, як саме комісія буде відбуватись. Частина майданчиків пропонує розмістити оголошення про Вашу машину у себе на сайті, скориставшись Вашими фотографіями з інших ресурсів. Наприклад, майданчик, який надає послугу з прийому на комісію, знаходить Ваше оголошення на сайті автора. Далі працівники передзвонюють Вам за вказаним номером і пропонують продублювати на своєму офіційному сайті оголошення про продаж. Таким чином, у Вашого оголошення збільшується обхват аудиторії, більша кількість потенційних покупців цікавляться машиною.

Другий варіант розміщення на комісію полягає в тому, що Ви приїжджаєте на спеціалізований майданчик і залишаєте там свою машину. Потенційні покупці приїжджають туди і розглядають різні транспортні засоби для придбання, підвищується шанс продажу Вашого авто. Майданчики можуть за це брати відсоток з Вашої вартості, фіксовану суму або брати цей відсоток з покупця.

При виборі майданчика, з яким Ви хотіли б співпрацювати, важливо пам’ятати про безпеку угоди. Прочитайте відгуки про різні компанії, зайдіть на сайт і проаналізуйте інформацію. Розберемо процес аналізу на прикладі ПланетАвто. Дана компанія є однією з найбільш розвинених на українському ринку викупу, адже активно працює з 2006 року в сфері продажу і покупки бу авто. ПланетАвто мають особистий офіційний сайт, на якому Ви можете дізнатися більше про етапи процесу викупу. У компанії 23 власних майданчики по всій території України, що дозволяє вибрати найближчий до Вас. Якщо Ви не знаєте реальну ціну свого транспортного засобу, то Вам знадобиться інтернет-калькулятор ринкової вартості. Потрібно лише ввести державний номер Вашого авто або ж вручну ввести марку, модель і рік випуску, а сайт цієї компанії покаже реальну ціну машини. Важливою перевагою прийому авто на комісійний майданчик ПланетАвто є те, що вони не беруть ніяких відсотків або зборів, а також прихованих платежів. Компанія заробляє на тому, що потім продає авто в розстрочку, отримуючи відсоток з розстрочки. Якщо Ви хочете продати авто за 100 000 гривень, то при знаходженні покупця компанією ПланетАвто, Ви отримаєте ті самі 100 000 гривень і ні копійкою менше.

Ось так і працює сучасний продаж машин з комісійного майданчика. Даний метод (при правильному виборі надійного майданчика) є дуже безпечним і вигідним для Вас.